HET PAUZEGEBOUW


Welkom op de site van Het Pauzegebouw project


Thuis zitten is geen optie!! 

 

 

 

↑ Open de flyer…

Creativiteit met persoonlijke aandacht!

Wat is het pauzegebouw project?

Dit project is bedoeld voor iedereen die om wat voor reden dan ook een pauze in het leven heeft moeten inlassen.  Dit is vaak om minder leuke redenen. Meestal komt u thuis te zitten. Hierbij kunt u denken aan een burn-out of overspannen. Maar ook hersenletsel of psychische klachten. Verder is dit project ook bedoeld voor mensen die eenzaam zijn. Het kan ook zijn dat u ontslag gekregen hebt. Vaak gaat het erom dat u uw draai even niet kunt vinden en thuis zit. Het kan ook zijn dat u (tijdelijk) ziek bent. 

Als u met pensioen gaat en nog zoekende bent naar het vervolg in uw leven kan kennismaken met een creatieve activiteit inzicht geven in wat u zou willen.

Het project is er op gericht om mensen positief te activeren doormiddel van creatieve activiteiten. U kunt hierbij denken aan tekenen en schilderen. Maar ook andere activiteiten zijn mogelijk.

Door middel van een gesprek kunnen we samen kijken wat u graag zou willen.

Wie?

Mijn naam is Jan Reijmerink. Ik ben zelf werkzaam in de gezondheidzorg en heb daar ook in de afgelopen jaren met succes mensen begeleid in creatieve processen. Tekenen en schilderen blijkt onder andere een goed middel te zijn om mensen te activeren. Maar u kunt ook denken aan creatief schrijven, fotografie en toneel.

Het kan ook zijn dat het samenzijn gericht is op het elkaar helpen.

In sommige groepen staat de sociale interactie voorop en in andere groepen is juist weer het leren van een nieuwe vaardigheid belangrijker.

Het gebouw

Het streven is om uiteindelijk een gebouw te hebben met het idee van een open inloop waar u actief creatief aan de slag kunt.

Dit project kan op diverse locaties gestart worden.

Momenteel zijn er ook al groepjes in Biddinghuizen en Swifterbant. Ook via Stichting Onder Dak kunt u zich aanmelden.

Op 2 april start in de Voorhof in Biddinghuizen op de ochtend een groep met tekenen schilderen. ( Bij 6 aanmeldingen of meer.)

Maar geef ook aan als u een ander voorkeursdagdeel hebt.

Wilt u meer weten? pauzegebouw@outlook.com

Kijk ook eens bij Fotografie