HET PROJECT


De eerste stap komt bij jou vandaan! 


NIEUWS 2022

–> In September 2022 start Stichting Onder Dak  met het Talententraject. Hierin komen diverse creatieve activiteiten aan de orde: Tekenen en schilderen, toneel, fotografie, presenteren en nog veel meer. Dit traject is gratis voor mensen met een laag inkomen en voor mensen in de bijstand. Je kunt je aanmelden via de website van Stichting Onder Dak.   In traject is tot staand gekomen in samenwerking met  HET BESTE IDEE VAN DROINTEN 2021

–> Voor het project KunstLAP ben ik opzoek naar mensen die het leuk vinden om iets te maken met de naaimachine. En die het ook leuk vinden anderen daarin iets te leren. Het idee is om een naaiatelier op te zetten voor iedereen die wil leren naaien, kleding maken, verstelwerk. Dit project is bedoeld voor mensen met weinig inkomen en mensen in de bijstand. We kunne dit gaan doen omdat het idee de prijs voor BESTE IDE VAN DRONTEN 2021 heeft gewonnen    


Wie zijn wij ? 

– Welkom op de site van Het Pauzegebouw  –

Dit bedrijf stimuleert actief bezig zijn onder het motto

Niets doen is geen optie!

Ik werk vanuit het idee:

 Creativiteit met persoonlijke aandacht helpt je verder! 

Ook bij re-integratie  


Wat is het Pauzegebouw?

 1.0 Een pittige break

2.0 Rust in een hectische tijd

3.0 Bij de mensen thuis

4.0 Coaching

 


1.0 Een pittige Break

– Een verplichte pauze in je leven – 

Wie?

Deze optie van dit project  is bedoeld voor iedereen die om wat voor reden dan ook een pauze in het leven heeft moeten inlassen. Dit is vaak om minder leuke redenen.

Meestal komt u thuis te zitten. Hierbij kunt u denken aan een burn-out of overspannen. Maar ook hersenletsel of psychische klachten. Verder is dit project ook bedoeld voor mensen die eenzaam zijn. Het kan ook zijn dat u ontslag gekregen hebt. Vaak gaat het erom dat u uw draai even niet kunt vinden en thuis zit. Het kan ook zijn dat u (tijdelijk) ziek bent.

Als u met pensioen gaat en nog zoekende bent naar het vervolg in uw leven kan kennismaken met een creatieve activiteit inzicht geven in wat u zou willen. 

Het project is er op gericht om mensen positief te activeren door middel van creatieve activiteiten. 

Welke activiteiten?

Tekenen en schilderen blijkt onder andere een goed middel te zijn om mensen te activeren. Maar u kunt ook denken aan creatief schrijven, fotografie en toneel. Zie ook HIER.

 

 – Ik begrijp dat het zetten van een stap om in actie te komen best lastig is, maar ik wil je er graag bij helpen!  – 

Wat?  

Naast het leren van nieuwe creatieve vaardigheden kan het zijn dat het samenzijn gericht is op het elkaar helpen. In sommige groepen staat de sociale interactie voorop. 

 

 – Creativiteit met persoonlijke aandacht – 

Waar?

Het streven is om uiteindelijk een gebouw te hebben met het idee van een open inloop waar u actief creatief aan de slag kunt. Dit project kan op diverse locaties gestart worden. Momenteel zijn er ook al groepjes in Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten. 

 

Je mag hier je fantasie gebruiken maar je hoeft het niet alleen te doen –

 

2.0 Rust in een hectische tijd

In deze hectische tijd kan ik me voorstellen dat je in alle rust bezig wilt zijn. In een klein groepje of alleen. Fijn om dan even weg te zijn van alle dag en met een stukje van je creativiteit bezig te zijn. Misschien wel als voorbereiding op je pensioen. 

3.0 Bij de mensen thuis

In de toekomst is het ook mogelijk om bij u thuis creatief aan de slag te gaan. Dit kan alleen, maar ook in groepsverband. Daarnaast kan ik ook online verbinding maken en op die manier u creatief aan de slag te zetten. 

4.0 Coaching

Je kan natuurlijk ook een op een gesprekken volgen om een en ander helder te krijgen. Maar creatieve coaching is ook mogelijk. 


Aanmelden!

U kunt zich aanmelden via de mail. Ook via Stichting Onder Dak kunt u melden dat u mee wil doen. Meld bij de aanmelding ook even of u in aanmerking komt voor de regeling van het Beste Idee van Dronten.

 


Wie ben ik? 

Mijn naam is Jan Reijmerink. Ik ben zelf lange tijd werkzaam in de gezondheidszorg geweest en heb daar ook met succes mensen begeleid in creatieve processen. Daarnaast ben ik docent bij diverse onderwijs instellingen, zoals MBO landstede Sociaal werk.  Zowel educatief als therapeutisch heb ik ruime begeleidingservaring. Ik werk met zeer uiteenlopende doelgroepen. Door deze ervaring heb ik een concept ontwikkeld voor een zeer effectieve leer methodiek. Dit concept is met succes in de gemeente Dronten ingezet om mensen in de bijstand verder te helpen.